Как да намерим подходящия брокер, когато търсим имот

Любопитно

„С намирането на най-подхоящия брокер увеличавате шансовете си да намерите най-подходящия за вас дом.“ Това пише в своя блог Уилиям Скот, управител на компанията, специализирана в предоставяне на информация за пазара на имоти в Калифорния, First Team Real Estate.

„Двете най-важни неща, които трябва да направите, когато търсите брокер, са: да се запознаете с основите на пазара на имоти и да проучите основно всеки потенциален брокер.“, пише той.

Може би ви се струва привлекателна идеята да се втурнете и да наемете първия срещнат, но ще разберете, че бихте си спестили много усилия в дългосрочен план, ако изберете брокер след щателно проучване.

Как да намерим подходящия брокер, когато търсим имот

Един от най-лесните начини да се уверите, че си имате работа с подходящия човек е да намерите, колкото е възможно повече информация за него. Вероятно повечето от тях имат репутация за това доколко ефективни са техните услуги и какво са направили за други клиенти досега.

Можете да започнете проучването, като потърсите информация за тях в интернет или като разпитате други хора. По този начин ще елиминирате някои потенциални проблеми с брокери, които не се застъпват единствено за вашия интерес, докато търсят подходящата сделка.

„Въпреки това не трябва да си формирате мнение единствено от това, което другите казват. Може да наблюдавате и анализирате, как са организирани услугите на брокерите.“, пише Скот.

Също така обърнете внимание на това, което са постигнали досега и колко време са били на пазара. Колкото по-опитни са те, толкова повече ще могат да ви помогнат.

Разбира се, ако досега никога не сте работили с брокер, би трябвало да се запознаете с основите на пазара на имоти.

Никога не плащайте никакви пари предварително, докато не сте намерили исканото от вас жилище и не сте подписали договор. Най-същественото нещо е да се уверите, че вашият брокер ще приеме насериозно вашите нужди и няма да се опита да се възползва от липсата ви на опит.

Още първият телефонен разговор с даден брокер обикновено може да ви покаже всичко, което трябва да знаете за неговия подход, и ако ви смущава дори някой малък аспект от него, по-добре потърсете друг.

„Да имате подходящия брокер е ключов фактор при покупката на имот, тъй като той ще ви представлява по време на преговорите и комуникацията с продавача.“, смята Скот.

Покупката на жилище е най-голямото финансово решение, което много хора правят през живота си  и едно толкова голямо решение заслужава внимателно да бъде обмислено през целия процес.

Автор: Станимир Станков / Mениджър VIP клиенти, Нов Дом 1 / тел.: 0894 555 690

Как да намерим подходящия брокер, когато търсим имот

Снимки: Pinterest

Подобни статии

Абонирай се

Получи изгодни оферти за нови имоти на своя имейл

* Задължително поле