Никола Петров: “За да се развива човек, винаги трябва да има цел!”

Новини

Никола е на 28 години от град Варна. Има съпруга, с която обожава да прекарва свободното си време. Обича спорта. Капитан е на мъжкия отбор по ръгби в града. Занимавал се е с треньорска дейност, като е обучавал деца. От 8 месеца е брокер на недвижими имоти в Нов дом 1. Описва професията като мечтаната за него работа. По думите му, е в среда, която го развива, обграден е с успешни хора и си докарва доходи, които нямат таван. На имения си ден разказва своята история и споделя за първите крачки по пътя, който извървява като брокер. 

-Как би описал перфектната работа за теб?

-Това, с което се занимавам в момента, е перфектната работа!

-Защо започна да се занимаваш с тази професия?

-Преди съм се занимавал с търговия. Тя ме влече. Продавал съм авточасти на едро, имах магазин. След това преминах в съвсем друга крайност. Последната ми работа е като военен, какъвто бях 3 години. От опита си разбрах, че не е важно работата ти да бъде наричана “сигурна”. Важното е да правиш това, което ти харесва. Да нямаш таван на възможностите. Това ме подтикна да стана брокер на недвижими имоти в Нов Дом 1. 

-Как реши да кандидатстваш за позицията точно в Нов дом 1?

-Мой близък ми препоръча компанията. Преминах подбора и вече осми месец съм част от екипа. В началото ми беше най-трудно да се самоорганизирам, защото бях свикнал на друг ритъм. Започнах много нахъсан и продължавам в същия дух.

-Какво научи, откакто започна да работиш тук?

-Развих уменията си за комуникация. Освен всичко административно, което научих за имотния пазар, имаше много нови неща за мен. С добро менторство, мисля, че ми се получава доста добре. При нас възможностите са неограничени. Нямаш заплата, на която да чакаш. Парите чакат теб, за да си ги заслужиш и да дадеш всичко от себе си. Много е важно обаче  да срещнеш подкрепа по пътя си. 

-Имаше ли ментор и как оценяваш подкрепата от страна на компанията?

-Менторът ми – Станимир Станков ми помогна изключително много. Въпреки че вече не съм на обучение, продължава да ми помага и винаги е насреща. Адски много разшири мирогледа ми. Мисли много съвременно и нестандартно. Успях да “попия” много от препоръките и съветите му. 

-Какви качества смяташ, че притежаваш и можеш да доразвиеш като брокер в Нов дом 1?

-Аз съм комуникативен, лоялен и упорит. Тук разбрах, че мога да бъда много по-подреден и да не съм хаотичен. За мен формулата за успех е последователност +  упоритост. 

-Имал ли си в момент, който си искал да се откажеш?

-Първите месеци, в която и да е агенция, са по-трудни за брокера. Докато сключиш първата сделка, докато сам се убедиш, че можеш… Чисто психологически, много хора не успяват да се задържат мотивирани до този етап. С правилното отношение от страна на ментора и екипа, това е възможно. За мен не се оказа трудно и направих първата си сделка на втория месец като брокер. Почувах се много добре, доволен от себе си и много уверен.  Два месеца след това влязох в  топ брокер класацията на Нов дом 1 за месец юли. Това изключително много ме мотивира и разбрах, че мога да се справя и искам да продължа с успехите си.

-Кое ти харесва  най-много в професията?

-Свободата и комуникацията с хора. 

-Къв е един твой работен ден?

-Пъстър! Телефонни разговори, срещи, огледи, сделки, контакти. 

-Как би описал екипа на Нов дом 1? 

-Екипът е чудесен! Тук срещнах отзивчиви хора. Хора, които винаги биха ти помогнали. Аз съм отборен играч. Спортът ми го е доказал. Колективността за мен е много важна. Моят ментор създаде екип – Екип Станков. Резултатите са на лице. Целта е да си помагаме. В тази професия индивидуалността е много важна, дори се получава вътрешна конкуренция,  но чрез този екип разбрах, че съвместната работа помага за постигнатите високи резултати. 

-Какви са плановете ти занапред?

-Да продължа да упражнявам професията и да остана в компанията.

-Как би мотивирал хората да започнат приключение като твоето?

-Ако са хора, които не обичат рамките и искат да изкарват много пари и да се развиват, да кандидатстват. Всъщност, нашето занимание не е работа, а начин на живот, развитие и удовлетворение. 

-Какво си пожелаваш за имения ден?

-Здраве, щастие и успехи. Това за мен е най-важното. 

Никола съветва всички, които тепърва започват професионалния си път или се преориентират към професията брокер на недвижими имоти, да не се отказват лесно и да не се отчайват никога. Казва, че резултатите се постигат с много труд и постоянство, а те са основата. 

За имения му ден, екипът на Нов дом 1 пожелава да продължи да се развива като личност, да постига целите си и да си поставя нови – все по-високи и все по-удовлетворяващи накрая.

Ако искаш и ти да започнеш своята мечтана работа, да получаваш доходи по-високи от средните и от високите за страната, присъедини се към екипа на Нов Дом 1! Изпрати ни своята биография на  hr@novdom1.bg .

Покажи ни потенциала си, а ние ще ти помогнем да го развиеш!

Подобни статии

Абонирай се

Получи изгодни оферти за нови имоти на своя имейл

* Задължително поле