Нов луксозен комплекс, кв. Аспарухово, гр. Варна

Сгради

Аспарухово е квартал на Варна, който се намира в южната част на града, отвъд канала, свързващ Варненското езеро с Черно море. Район Аспарухово обхваща два квартала и пет селищни образувания: кварталите Аспарухово и Галата, както и селищните образувания Зеленика, Боровец север, Боровец юг, Ракитника и курортна зона „Прибой“.

В квартала има болница, поликлиника, пожарна, РПУ, църква, а също така и 5 училища:

  • СУ „Любен Каравелов“;
  • ОУ „Христо Ботев“;
  • НУ „Васил Левски“;
  • Варненска морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“;
  • Училище за незрящи – едно от двете училища за незрящи в България;

Квартал Аспарухово е с обособен център, където работят читалище, поща, поликлиника, аптеки, магазини, ресторанти и кафенета. Предлагат се всякакъв тип битови услуги.   

В квартала има парк и плаж. Алеите на парка са осветени през нощта. През лятото на 2007 г. в парка е открит спортен комплекс с игрище за футбол, волейбол и баскетбол. Плажът „Карантината“ е сред най-големите в града. Там, пред едноименното рибарско селище, се състои международен фестивал за късометражно кино, насочен към млади и непознати артисти с цел да превърне рибарското селище в зона за култура и по този начин да запази начина на живот на рибарите. Тук е и историко-етнографският комплекс „Прабългарско селище Фанагория“. Комплексът е реконструкция на прабългарско селище и е място, където желаещите могат да яздят коне. Също в парка могат да се видят останки от считания за прабългарски защитен вал, наречен Аспарухов вал. В местността Джанавара са разкрити и се изследват руини от ранносредновековен манастир, а на това място е и гробът на откривателя му Херман Шкорпил.

Нов луксозен комплекс, кв. Аспарухово, гр. Варна

 ✅ Преференциални цени и условия може да получите само в офисите на Нов Дом 1!✅ Гарантирано фиксирана цена без промяна до Акт 16✅ Без такса поддръжка✅ Множество зелени пространства✅ Модерна архитектура✅ Живописна гледка към гр. Варна✅ Бърза пътна връзка с центъра на града✅ Висококачествено строителство✅ Тихо и спокойно място✅ Големи площи и правилни форми✅ Басейн, собствен парк✅ На територията на комплекса има минерален извор. Водата в него е изследвана, сертифицирана и е подходяща за пиене и битови нужди. За повече информация: Мариян Йорданов, тел.: 0897 842 525 

Нов луксозен комплекс, кв. Аспарухово, гр. Варна

Подобни статии

Абонирай се

Получи изгодни оферти за нови имоти на своя имейл

* Задължително поле