Нов дом – откъде да започнем

Любопитно

Да намерите и закупите първия си нов личен дом може да бъде доста трудно и предизвикателно начинание.  Преди да стигнете до финализиране на сделката има доста стъпки, които трябва да изпълните, много документи и изисквания, а понякога може да се сблъскате и с колебания за избора, който предстои да направите.

Важното е, че най-трудната част е минала и вече сте открили идеалния за вас дом. А сега е дошъл ред на по-интересната и забавна част, а именно дизайна, комбинирането на различни цветове и текстури, обзавеждането и декорацията на дома.

Откъде обаче да започнете, след като тъкмо сте влезли в новия си дом?

Нов Дом - откъде да започнем?
Couple painting the interior wall in their new apartment

Започнете на ново

След като вече сте се сдобили със свое собствено жилище е дошло време да започнете да го ремонтирате и да се нанесете. Направете обстоен преглед на вещите и предметите, които притежавате и вземете решение дали наистина имате нужда от всяка една от тях в новия си дом.

Потърсете доза вдъхновение

Когато всичко е ново и бяло, когато няма нищо по подовете и стените, точно тогава е най-доброто време да развихрите въображението си. Разровете се из различни сайтове, списания, магазини и си вземете идеи от различни места, които посещавате като вили, хотели, ресторанти, апартамент на ваши приятели и др. Опитайте се да сглобите цялостната визия на помещенията без да избирате цветове и материали все още.

Нов Дом - откъде да започнем?
scandinavian interior of living room, light gray sofa on white room,3d rendering

Дайте си време, когато става въпрос за вземане на крайни решения

Каквито и идеи да сте имали първоначално, те със сигурност ще претърпят промени след като прекарате известно време в новия си дом и във всяка една стая. Това се отнася както за цветове, така и за цялостната подредба и дори декорация на дома.

Поставете основите на началните щрихи

Разположението на контактите и ключовете, осветлението и подовата настилка са основата, която трябва да поставите преди да преминете към по-интересните и забавни моменти. Дайте си време и започнете да обзавеждате стаите една по една, за да не си създавате излишен стрес, а и за да обърнете по-специално внимание на всеки детайл.

Дори и малкото е повече

Не претрупвайте помещенията на дома си с излишни мебели и предмети. За да изглежда домът ви по-светъл, подреден и уютен може да вкарате белия цвят в интериора – по този начин ще придадете и един по-класен и стилен вид на жилището си. Освен това, ако след време белите стени започнат да ви се струват твърде скучни лесно бихте могли да промените цвета.

Освен за стените минимализмът важи и за мебелите. По-добре инвестирайте повече средства в основните и по-големи мебели като кухненска маса, диван, легло, столове, за да сте сигурни, че ще издържат по-дълго във времето.

В заключение можем да кажем, че домът, в който живеем има уникалната способност да влияе на психиката ни, затова е много, много важно да внимаваме какви предмети и мебели вкарваме в него.

Подобни статии

Абонирай се

Получи изгодни оферти за нови имоти на своя имейл

* Задължително поле