7 идеи как да превърнете терасата в уютен кът

Идеи за дома

7 идеи как да превърнете терасата в уютен кът

Външните площи на апартамента или так наречените тераси доста често биват пренебрегвани, когато става дума за дизайн и декорация. Най-вече поради това че обикновено са малки и биват използвани за склад на неужни вещи или място за простиране

Ако имате късмета да живеете в апартамент с тераса, то в такъв случай е задължително да го декорирате и превърнете в . в уютно и приятно място за почивка и релакс.

Нека разгледаме няколко идеи, затова как да превърнем скучната тераса в любим кът у дома.

  • Разчистване

Първото нещо, което трябва да направите, в случай че терасата ви се използва за склад е внимателно да прегледате всички вещи и да се отървете от всичко, което не използвате. След като разчистите ще видите, че пространството не е чак толкова малко.

  • Освежаване

Ако терасата ви е открита, дори често да я почиствате вероятността да изглежда не особено поддържана е голяма, тъй като вънпните влияния и дъждовете, на които е подложена целогодишно спомагат за нейното изцапване и избеляване.

Боядисайте я в свеж пастелен цвят и поставете мек и приятен килим на пода или зелен с ефект на изкуствена трева за още повече свежест и целогодишно лятно настроение.

  • Маса и столове

Най-важното, от което се нуждаете, за да се насладите на кафето рано сутрин или чашата вино късно вечер е маса и судобно място за сядане. Изберете такива, чиято поддръжка и евентуално прибиране не би ви затруднило и не би отнело много време.

  • Мебели

Ако добавите мека мебел на терасата със сигурност ще забравите за дивана пред телевизора. Тук обаче, има две уловки. Една е, че е препоручително да инвестирате във вградени мебели, за да избегнете евентуалното им разместване при силен вятър. Другият възможен проблем, на който трябва да обърнете внимание е, че меката мебел е зацапва доста по-бързо и лесно, затова опциите са две или се снабдете с мебел подходяща за употреба на открито или се примирете, че ще почиствате почти ежедневно.

7 идеи как да превърнете терасата в уютен кът
  • Зеленина

Добавете любимите си цветя, за да внесете още повече свежест и насторение. Добавете и няколко билки, за да може терасата ви не само да изглежда, но и да ухае приятно. Пример за това са мента и лавандула, които действат успокояващо.

  • Осветление

Осигурете светлина на уютните вечери, които ще прекарате в новото си любимо кътче у дома като инсталирате висяща лампа, добавите свещи и/или модерните нанизани лампички.

  • Оригинално решение

В случай, че терасата ви е твърде малка и няма как да сложите мека мебел, маса, столове и тн. Можете да си направите сами оригинална и мноог ефектна масичка тип бар плот. Няма да се нуждаете от много инвестиции, а само от една обикновена дървена дъска, която с лека обработка ще се превърне в невероятно място за летни вечери.

Това бяха само малка част от хилядите идеи, с които можете да преобразите вашата терасата и да я превърнете от скучен склас за непотребни вещи в едно от най-любимите и уютни места във вашия дом.

7 идеи как да превърнете терасата в уютен кът

Подобни статии

Абонирай се

Получи изгодни оферти за нови имоти на своя имейл

* Задължително поле